Képviselőjelöltjeink

Dr. Gyujtó Zoltán, Elnök

Üdvözlök az ORIGÓ Párt honlapján minden érdeklődő látogatót! Kérem, ismerkedjenek meg képviselőjelöltjeinkkel!

Sándor Endre Géza

Sándor Endre Géza vagyok. Hittantanárként végeztem a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán. Tősgyökeres Pápai vagyok. Kisfiam Sándor-Hellebrandt Hunor, Tovább…

Czoma Krisztina

Célom a beteg és fogyatékos gyermekek érdekképviselete, az SNI-s (Sajátos Nevelési Igényű) gyermekeket nevelő családok esélyegyenlősége Tovább…

Varga Beatrix

Varga Beatrix vagyok 39 éves! Vásárosnaményban születtem és itt is éltem 35 évig.Jelenleg Olcsván lakom a két fiammal. Ők egészségesek! Az öcsém már nem volt ilyen szerencsés!  Tovább…

Szappanos Zsuzsanna

Szappanos Zsuzsanna vagyok, 1993-ban születtem Siófokon.

Fiatal anyukaként kerültem kapcsolatba az autizmussal a kisfiam által. Tovább…

Finta Violetta

Finta Violetta vagyok, Győrben élek. Két gyermekem van. Marci, a fiatalabb 24 éves, Down-szindrómás fiú. Eszti, a lányom külföldön dolgozik, onnan segíti a családot. Tovább…

Pekács Milán

Pekács Milán vagyok. A jelenlegi foglalkozásom alkalmazott gyakorlati szakoktató. Immár nyolc éve foglalkozom 16 és 20 év közötti szakmunkás tanulók gyakorlati képzésével. Tovább…

Szirbek Lászlóné

Szirbek Lászlóné, Ági vagyok, Balatonfüreden élek családommal 43 éve. 26 éves nagyfiúnkat neveljük férjemmel, aki súlyos hallás és mozgássérült. Koraszülöttként Tovább…

Kozmáné Szenttamási-Nagy Klára

Üdvözlök mindenkit! Kozmáné Szenttamási-Nagy Klára a nevem. Törzsgyökeres siklósi lakos vagyok, gyermekkoromat szinte a nagymamáméknál töltöttem Tovább…

Kéviselő jelöltjeink

részletes bemutatkozása

Dr. Gyujtó Zoltán
Üdvözlök az ORIGÓ Párt honlapján minden érdeklődő látogatót! Kérem, ismerkedjenek meg képviselőjelöltjeinkkel!

Czoma Krisztina

Célom a beteg és fogyatékos gyermekek érdekképviselete, az SNI-s (Sajátos Nevelési Igényű) gyermekeket nevelő családok esélyegyenlősége és hogy ők is emberhez méltó életet élhessenek.

A jelenlegi ellátórendszer és fejlesztési lehetőségek messze elmaradnak a Nyugat-Európai színvonaltól. A családoknak óriási terhet jelent az ilyen gyermekek gondozása, fejlesztése, a legtöbben anyagi értelemben teljesen ellehetetlenülnek. Az autizmus és más idegrendszeri betegségek arányának robbanásszerű növekedése megkerülhetetlen nemzetgazdasági feladat is egyben. Jelmondatunk: „Minden harminchatodikért!” is erre utal, hogy mennyire sok családot érint ez a probléma.

Célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a veszélyforrásokra, és a fenti állapotok világszerte leghaladóbb kezelési lehetőségeire. Saját tapasztalatból mondhatom, hogy ezen állapotok nagy része a megfelelő tudás birtokában jelentősen javítható.

Itt az idő a cselekvésre, mert az eddigi statisztikák alapján pár év múlva már lehet, hogy sokkal több embert érint a probléma és késő lesz.

Sándor Endre Géza

Sándor Endre Géza vagyok. Hittantanárként végeztem a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán. Tősgyökeres Pápai vagyok.

Helyi cigány önkormányzatban elnökhelyettesként tevékenykedek, így több közösségi és ifjúsági program szervezésében és megvalósításában is nagy szerepet vállalok.

Kisfiam Sándor-Hellebrandt Hunor, aki 70 dekagrammal született és súlyos agyvérzést kapott, egyhetes korában és két műtéttel állították helyre a bélrendszerét az orvosok. Lézerrel a gyermek szemét is megoperálták, aki jelenleg csőlátó.

Az orvosi szakvélemény szerint Hunor agyvérzése a legerősebb szintű volt, ami miatt körülbelül az agyának a negyede hiányzik, tehát isteni csoda, hogy életben van. Nem tud menni, nem beszél, nem iszik és nem eszik önállóan, nem szobatiszta. Mindent megért, de közben vannak dührohamai is. A pszichiáter véleménye szerint Hunor súlyosan értelmi fogyatékos, mozgássérült, agresszív viselkedési tünettel. Melléktünetként súlyosan autista.

Hunor nyolcéves volt januárban, de agyilag egyéves szinten van. A feleségem gondozza, aki emellett nem tud munkát vállalni. Így alig több mint 50 ezer forint kiemelt ápolási díjat kap, a lakáshitelünk és a lakástakarék összege azonban csaknem 80 ezer forintos kiadást jelent havonta. Pápán van speciális iskola, oda jár Hunor is, de a kisfiam heti 3 X 1,5 órát, csak a fejlesztés időtartamára tartózkodhat ott, mert nincs számára csoport, csoportos fejlesztés. Bele sem merünk gondolni, ha mi már nem leszünk mi lesz a kisfiúnkkal. Jelenleg is feleségemmel csak egymásra számíthatunk, a gyerekfelügyeletet nem tudjuk máshogy megoldani.

A legnagyobb probléma a családi házunk akadálymentesítése, amit nem tudunk megoldani sajnos saját erőből, ezért kupakokat gyűjtünk jelenleg és jótékonysági estet is szervezünk Hunor kisfiamnak.

Napló cikk: https://www.veol.hu/vezeto-hirek/mindennapos-kuzdelem-az-elet-isteni-csoda-hogy-eletben-van-2161427/

TV2 tények: https://tenyek.hu/belfold/248258_kupakot-gyujtenek-a-beteg-fiunak.html

Van egy nagyobb gyermekünk is, aki enyhén fogyatékos, autisztikus tünetekkel, bipoláris zavarral és ADHD-val küszködik. Ő 18 éves, jelenleg speciális iskolába jár Győrbe. A feleségem egy orvosi hiba folytán trombózist, majd embóliát kapott szülés után, ebből kifolyólag pánikbetegség alakult ki nála.

Szappanos Zsuzsanna

 Somogy megye, 4. sz. választókerület

Szappanos Zsuzsanna vagyok, 1993-ban születtem Siófokon.

Fiatal anyukaként kerültem kapcsolatba az autizmussal a kisfiam által. Rengeteget kutatok a témában a diagnózis óta.  Hiszem, hogy van megoldás. Sajnos a mi környezetünkben is elkeserítő az SNI gyermekek helyzete. Nagyon kevés segítséget kapunk. Szinte mindenért apró előrelépésért önerőből kell küzdenünk. Problémás a fejlesztés, a gyógypedagógusok hiánya, a befogadó óvodák helyzete. Célom ezen családok érdekképviselete.

Harcolni egy olyan jövőért ahol SNI gyermekeink is egyenlő részei lesznek a társadalomnak.

Pekács Milán

Pekács Milán vagyok. A jelenlegi foglalkozásom alkalmazott gyakorlati szakoktató. Immár nyolc éve foglalkozom 16 és 20 év közötti szakmunkás tanulók gyakorlati képzésével. Munkám során gyakran találkozom SNI státusszal rendelkező diákokkal. Sokszor nehézségekbe ütközöm az oktatásukat illetően, mivel látom a nehézségeiket, de a problémájuk megoldásához segítség nem áll rendelkezésemre. Azt gondolom, hogy ha ezen, fiatal emberek tüneteit időben felismerték volna, és azt szakszerűen kezelik, könnyebben megküzdenének a rájuk mért teherrel, és kevesebb hátránnyal indulnának az egészséges társaikhoz képest.
Látva és tapasztalva a családok helyzetét, azt gondolom, mind anyagi, mind pedig lelki oldalról megközelítve szakszerű és hathatós segítségre van szükségük. A súlyos szakember hiány megszüntetését mihamarabb orvosolni kell és az érintett családok megsegítését a lehető legkorábban el kell kezdeni.
Képviselői munkám során ezen fogok dolgozni.

 

Finta Violetta

Finta Violetta vagyok, Győrben élek. Két gyermekem van, a kisebb Down-szindrómás fiú. Gondnoka vagyok egy értelmi sérült lánynak, aki a fiam osztálytársa volt.
Nemcsak az értelmi sérültekhez, hanem a tanulási problémákkal küzdőkhöz is sok szál fűz. 1981-ben végeztem a győri Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolán. Tanítóként eleinte kiemelten jó képességű gyerekekkel foglalkoztam a Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskolában, majd összesen 13 évet töltöttem alternatív iskolákban (Vocational Academy angol-magyar kéttannyelvű, Audi német-magyar nemzetiségi, Fundamentum keresztény iskola).
Utolsó iskolám gyűjtőhelye volt a városban kudarcot vallott gyerekeknek, akiket a Holnap Iskolája program alapján segítettünk önmagukra találni. Az iskolában kiemelten magas volt a roma diákok száma, akiknek sok esetben családját is segítettük, hogy megismerjék, elfogadják a szülői feladatokkal kapcsolatos normákat, technikákat.
Az iskolákban, ahol dolgoztam komoly tapasztalatokat szereztem a társadalmi elvárások és a gyerekek adottságai, illetve éppen az elvárások aránytalanságai miatt kialakult nehézségeik terén.
Jelenleg az Engel Alapítványban folytatok karitatív munkát, aminek fő célja: a társadalom érzékenyítése a fogyatékosság iránt, valamint szociálisan hátrányos helyzetű családok segítése. Mindezt épek és fogyatékosok számára szervezett közös programok, kirándulások, táboroztatások szervezésével, lemaradó tanulók felzárkóztatásával, illetve adománybolt működtetésével kívánjuk elérni.

 

Szirbek Lászlóné

Szirbek Lászlóné Ági vagyok, Balatonfüreden élek családommal 43 éve. 26 éves nagyfiúnkat neveljük férjemmel, aki súlyos hallás és mozgássérült. Koraszülöttként született. 16 éves koráig pelenkáztuk. Jobb oldali bénulása miatt nem beszél, jobb lába 5 cm-rel rövidebb. 20 éves koráig minden tanítási napon egy speciális iskolába vittük, napi kétszer oda-vissza. Ez azt jelentette, hogy a hivatásomat fel kellett adnom, hogy a fiúnkért mindent megtehessünk. Célom: szeretnénk őt boldognak látni, hogy érezze bíznak benne. Szeretnénk hinni, hogy közösen többet el tudunk érni saját, és a hozzánk hasonló sorsú gyerekeknek és a családjaiknak. Minden erőmmel és eszközökkel segíteni tudjak a SNI-ben érintett családok helyzetének javításában. Napi 24 órás szolgálatban vagyunk. Munkahelyet sem tudunk találni, mert bármikor szólhatnak, hogy menni kell a gyerekért. A mai világban egy munkahely sem tolerálja, hogy kiessünk a munkából.

Varga Beatrix

Varga Beatrix vagyok 39 éves! Vásárosnaményban születtem és itt is éltem 35 évig.Jelenleg Olcsván lakom a két fiammal. Ők egészségesek! Az öcsém már nem volt ilyen szerencsés! Koraszülött volt és csökkent pajzsmirigy működést diagnosztizáltak nála.Mai napig nem tudjuk, hogy ennek eredménye-e vagy a másfél évesen elszenvedett vírusos tüdőgyulladás (amely olyan súlyos volt,hogy több mint egy héten keresztül volt gépeken) Következménye a 2 éves korában megállapított középsúlyos értelmi fogyatékossága! Mivel Édesanyám dolgozott én voltam az aki korai fejlesztő programra ill. iskolába vitte nap mint nap 10 éven keresztül. Jelenleg otthon éli mindennapjait,és már most 27 éves örök gyerek! Célom: -Elfogadtatni,megértetni azt a tényt,hogy ők is létező ,érző emberek akik és jelzem ezáltal családjuk sem kapja meg a megfelelő segítséget, sem oktatás sem az egészségügy sem pedig a pénzbeli ellátás területén.

Kozmáné Szenttamási-Nagy Klára

Üdvözlök mindenkit! Kozmáné Szenttamási-Nagy Klára a nevem. Törzsgyökeres siklósi lakos vagyok, gyermekkoromat szinte a nagymamáméknál töltöttem az Ormánságban (Cúnban).Eddigi életemben a kereskedelemben dolgoztam. 2011-ben megszületett első kisfiam, akivel a 35 héttől aritmia zavarral bent feküdtünk a szülészeti klinikán. Később kiderült, hogy genetikai rendellenességgel született, egyfajta kromoszóma töréssel. Ennek legfőbb megnyilvánulása ennek nála az izomgyengeség, ami mellé sajnos rengeteg más betegség is társul, járni sem beszélni önállóan nem tud. Sokszor majdnem ott maradtunk a kórházi ágyon de nem adtuk fel, nagy volt benne az élni akarás. Egy igazi kis harcos, a mai napig megcáfolva az orvostudományt! Második kisfiam Bence, 2016-ban született, aki teljesen egészséges. Férjemmel hosszú utat tettünk meg ezidáig, amit nem adunk fel. Azért indultam az Origó Párt színeiben, hogy tudjunk másokon is segíteni!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás